Політика
7 листопада 2017
Ляшко назвав умову, за якої Порошенко може виграти у нього вибори
Нардеп пояснив, чому Радикальна партія не підтримує відставку міністра МВС Арсена Авакова.
news-image

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що чинний президент Петро Порошенко може виграти у нього президентські вибори 2019 року тільки за умови, якщо вибори будуть сфальсифіковані. Про це головний радикал заявив сьогодні з трибуни Верховної Ради, пояснюючи, чому його фракція голосуватиме проти відставки міністра МВС Арсена Авакова, передає кореспондент «Є!»

Олег Ляшко висловив думку, що намагання зняти з посади міністра МВС не мають нічого спільного із боротьбою з корупцією та із відновленням законності.

"Парламентська більшість... змагається за владу, за вплив на правоохоронні органи.

Історія з Аваковим, із затриманням його сина, всі звинувачення проти сина міністра МВС - все це вигадки з метою зняти з посади міністра внутрішніх справ Авакова. Хто це робить? Ініціатора цієї історії ми можемо назвати відкрито. Це президент України Петро Порошенко. Бо у нього єдина можливість виграти вибори у 2019 році - це підпорядкувати собі всі силові структури, які будуть покривати фальсифікації на виборах, зловживання, адмінресурс... для того, щоб Порошенка обрати президентом", - висловив думку Олег Ляшко.

Також лідер Радикальної партії вважає, що чинний президент може виграти у нього наступні президентські перегони лише за умови їх фальсифікації.

"Петро Порошенко може виграти в мене вибори 2019 року за однієї умови - якщо вони будуть сфальсифіковані. Тому він намагається узурпувати вплив на силові структури. Сьогодні він керує СБУ, Генпрокуратурою, спецслужбами, йому потрібен вплив на Міністерство внутрішніх справ", - заявив нардеп.


Він додав, що монополія у владі веде до зловживань, тому важливо  не допустити монополії президента Порошенка на силові структури. 

"Тому Радикальна партія не голосуватиме за відставку Авакова", - підсумував промову політик.

 Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада не підтримала постанову про звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. "За" проголосував лише 31 нардеп, 102 нардепи проголосували проти відставки, 56 утримались.

Читайте також: Нардеп запропонував викупити голоси «продажних» виборців та заборонити їм голосувати