Суспільство
8 листопада 2017
В Україні знаходиться понад 59 тисяч автомобілів з литовською реєстрацією
Українці мають можливість їздити на нерозмитнених авто у тому разі, якщо вони оформили транзит, а також, якщо автомобіль ввезено до України на рік за правилами Стамбульської конвенції.
news-image

В Україні знаходиться понад 59 тис. автомобілів з литовською реєстрацією. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби України, пише «Є!» з посиланням на РБК.

"Станом на 1 листопада, на митній території України знаходиться понад 59 тис. транспортних засобів з литовською реєстрацією, левова частка яких - 44,6 тис. ввезені в режимі тимчасового ввозу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Литва розпочала розслідування щодо законності ввезення в Україну авто з литовською реєстрацією. 

"Литовські колеги на запит української сторони розпочали розслідування щодо законності ввезення та використання на території України транспортних засобів, зареєстрованих на території Литовської Республіки", - повідомляли у прес-службі ДФС.

Зазначимо, українці мають можливість їздити на нерозмитнених авто у тому разі, якщо вони оформили транзит, а також, якщо автомобіль ввезено до України на рік за правилами Стамбульської конвенції. У випадку транзиту, необхідно перетинати кордон кожні п'ять або 10 днів, у залежності від способу перетину. У другому випадку авто повинно бути зареєстровано на нерезидента, в Україні, у консульстві відповідної держави. 

Читайте також:У Києві сталося потрійне ДТП (фото)