Світ
8 листопада 2017
В Німеччині офіційно визнали третю стать
Рішення повинно вступити в силу вже до 31 грудня 2018 року.
news-image

Федеральний конституційний суд німецького міста Карлсруе прийняв рішення, що для записів у актах громадянського стану окрім чоловічої та жіночої повинна бути можливість вказувати й іншу стать.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Зазначається, що рішення повинно вступити в силу вже до 31 грудня 2018 року. Пропонується або зовсім прибрати графу "стать", або надати людині можливість додатково і більш точно визначити її. Оскільки діючі наразі норми порушують закон про дискримінацію. 

Міністр у справах сім'ї, людей похилого віку, жінок та молоді Катаріна Барлей схвалила таке рішення та вважає, що існуючі правила щодо вказівки статі "порушують права людей, які не відносять себе до чоловічої або жіночої статі, якщо графа в їх випадку залишається незаповненою".

Як уточнює видання, таке рішення стало відповіддю на скаргу однієї приватної особи, яка раніше в декількох інстанціях безуспішно намагалася внести виправлення в запис щодо свого народження. В графі "стать" вона замість закресленого "жіноча" хотіла вписати "різна".

Згідно зі спеціальною медичною експертизою, ця людина не є ані чоловіком, ані жінкою. І таких людей у Німеччині проживає близько 80 тис. Їх називають інтерсексуалами - особами, чиї статеві ознаки не можна строго віднести ані до чоловічих, ані до жіночих. 

Читайте також: Науковці Великобританії виявили, що подружнє життя сприяє появі зайвої ваги у чоловіків
Читайте також: У Німеччині злочинець захопив у заручниці співробітницю відділу у справах захисту дітей