Україна
8 листопада 2017
В МЗС висловили чітку позицію України щодо Польщі
Про це заявила речник МЗС України Мар'яна Беца.
news-image

Позиція України є абсолютно дружньою і конструктивною по відношенню до Польщі. Про це заявила речник МЗС України Мар'яна Беца.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Наша позиція абсолютно є дружньою і конструктивною по відношенню до Польщі. І ми виходимо з того, що більшість українців позитивно ставляться до Польщі попри відмінності в оцінках складного історичного минулого. І у нас є чітке розуміння необхідності подальшого зміцнення співпраці з Польщею в інтересах обох народів", - наголосила Беца в ефірі Радіо Свобода.

Вона нагадала, що свого часу Україна досягла з Польщею розуміння, що історичне примирення можливе за європейським християнським принципом "Прощаємо і просимо пробачення".

"І ми переконані, що саме через примирення і шляхом взаємного сприйняття один одного ми можемо йти дійсно до справжнього стратегічного діалогу і партнерських відносин. Тому ми є відкритими до співпраці з будь-яких питань, у тому числі з історичної проблематики, і ми впевнені, що обопільно маємо бути зацікавлені", – заявила Беца.

 Як повідомляв УНАІН, раніше у Міністерстві закордонних справ України заявили, що в Україні немає антипольських настроїв. Сьогодні, 8 листопада, президент України Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного комітету глав держав України та Польщі.

Читайте також: Молдова оголосила віце-прем'єра Росії персоною нон грата
Читайте також: Закон про гастролі російських артистів є важливим кроком для протидії гібридній війні РФ, – СБУ