Події
8 листопада 2017
Порошенко вручив Володимиру Жемчугову квартиру
Порошенко подякував дружині Володимира Жемчугова Олені та побажав, щоб у новій оселі родини панував мир і любов.
news-image

Український президент Петро Порошенко вручив ключі та ордер на квартиру Герою України Володимиру Жемчугову, який провів в полоні бойовиків "ЛНР" майже рік.

Про це повідомили у прес-службі глави держави, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Мені надзвичайно приємно сьогодні зустрітись, і я ще раз хотів би скористатись цією можливістю і подякувати за принципову життєву позицію, той подвиг, силу духа, яку Ви продемонстрували у 2014, 2015 роках. І до 2016 року, коли Ви були заручником, у полоні під тортурами. Про Вас та Вашу історію має знати вся країна. Ви справжній Герой України. На Вашому прикладі мають виховуватись покоління українських патріотів", – наголосив Порошенко.

За словами президента, він дасть доручення Міністерству закордонних справ більш активно залучати Жемчугова до міжнародних поїздок, щоб мати можливість доносити правду про те, через що йому довелося пройти.

"Це буде найкраща зброя проти російської гібридної війни, значну частину якої складає пропаганда. І тому Ваша позиція, слова, досвід будуть для нас надзвичайно важливим внеском у нашу перемогу, яка точно буде. І звільнення Донецька, і звільнення Луганська", - сказав глава держави.

Окремо Порошенко подякував дружині Володимира Жемчугова Олені та побажав, щоб у новій оселі родини панував мир і любов. Президент також зауважив, що чоловіку продовжать надавати допомогу у лікуванні.

Своєю чергою Жемчугов подякував президенту за виконання обіцянки щодо надання квартири, а також за підтримку і допомогу. До того ж родина запросила Порошенка на новосілля.

"Я хочу, щоб Україна жила добре. За це я і пішов на війну", - резюмував колишній бранець бойовиків.

Нагадаємо, Володимира Жемчугова звільнили з полону бойовиків у середині вересня 2016 року.

Жемчугов потрапив у полон до бойовиків після того, як випадково підірвався на розтяжці у Луганській області в листопаді 2015 року. Вибухом йому травмувало очі, відірвало руки, осколки зайшли в живіт та стегна. Тяжкопоранений Володимир, вийшовши на дорогу, потрапив до рук терористів, які звинуватили його в підриві залізничного полотна в районі Лутугіно під Луганськом і електроопори в Хрящуватому. 

Читайте також: В МЗС висловили чітку позицію України щодо Польщі
Читайте також: В Міносвіти озвучили розміри нових стипендій