Суспільство
9 листопада 2017
Рада попередньо дозволила збільшити видатки на субсидії до 7,6 млрд грн
Цей документ передбачає збільшення видатків на надання пільг і житлових субсидій населенню на оплату ЖКП на 7,6 млрд гривень.
news-image
Верховна Рада підтримала у першому читанні проект закону №7258 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік". За відповідне рішення проголосували 292 нарожних депутати, повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.TV.

Ініціаторами законопроекту виступили очільник фракції "Народного фронту" Максим Бурбак та голова франкції БПП Артур Герасимов.

Цей документ передбачає збільшення видатків на надання пільг і житлових субсидій населенню на оплату ЖКП на 7,6 млрд гривень. 

Таким чином, завдяки перерозподілу видатків загального фонду держбюджету передбачається:

  • грошове забезпечення на 1,7 млрд грн для збереження діючих розмірів виплат поліцейським та особам рядового і начальницького складу цивільного захисту, зокрема 1,6 мільярда - для Нацполіції та 0,1 млрд грн - для ДСНС;
  • субвенцію місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на 1,1 млрд грн;
  • медичну субвенцію у сумі 0,3 млрд грн для своєчасної виплати зарплати медпрацівникам закладів охорони здоров’я;

Вчора Кабінет міністрів затвердив введення з 1 січня 2018 року механізму оплати субсидій "живими" грошима за фактично спожиті послуги. 

Читайте також:Гройсман оприлюднив особливості надання цьогорічних субсидій