Суспільство
10 листопада 2017
Собчак про свою передвиборчу кампанію: З'явилося двоє основних людей, які готові спонсорувати
Собчак відмовилася називати прізвища спонсорів.
news-image

Готовність спонсорувати команду журналістки Ксенії Собчак, яка заявила про намір брати участь у президентських виборах у РФ, виявило двоє людей. Про це вона повідомила в інтерв'ю виданню Meduza, передає «Є!».

Головна проблема – це гроші. От мене часто запитують: "Коли ви вирішили?" Я давно хотіла займатися політикою, але мало хто з бізнесменів наважувався підтримати кампанію. Зараз з'явилося двоє основних людей, які готові спонсорувати цю діяльність. Вони з'явилися наприкінці літа – тоді це і стало вимальовуватися, як щось серйозне, – сказала вона.

Собчак відмовилася називати їхні прізвища.

Сподіваюся, що вони оголосять себе. Я роблю все для того, щоб вони захотіли і не побоялися цього зробити. Самі розумієте, що в Росії з цим складно. Але це люди, які добре відомі, – зазначила журналістка.

За її словами, "важливо, щоб люди ідеологічно підтримували, а не приходили пиляти бабло".

Собчак повідомила, що її штаб має вкластися "щонайбільше у млн". Власних коштів журналістка пообіцяла вкласти 40 млн руб. (приблизно 5 тис.).

Я не вважаю, що їх втрачу. Я вважаю, що ми всі від цього придбаємо. Звичайно, ти повинен ставити зокрема свої гроші. Як я зможу переконувати бізнесменів, підприємців, людей, яких я закликаю гроші жертвувати, якщо я сама не вкладаюся? Це неправильно, – заявила вона.