Політика
10 листопада 2017
Ляшко - Гройсману: «У мене бульдожа хватка, я Вас не відпущу»
Головний радикал вимагає забрати від олігархів газорозподільні мережі.
news-image

Газорозподільні мережі - величезний ресурс, який сьогодні використовується олігархами - Фірташем, Льовочкіним і Бойком замість того, щоб працювати на українців. Про це сьогодні заявив під час Години запитань до уряду лідер Радикальної партії Олег Ляшко, звертаючись до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, передає кореспондент «Є!»

"Пане прем'єр-міністр, у мене бульдожа хватка, я Вас не відпущу, поверніть народу мережі"' - погрозив Ляшко Гройсману.

У відповідь прем'єр-міністр заявив, що правоохоронці вже займаються цим питанням, в тому числі вивчають, яким чином були приватизовані зазначені об'єкти. Крім того, Володимир Гройсман зауважив, що необхідно демонополізувати ринок природного газу, і якщо для цього будуть потрібні якісь акти уряду, то вони "будуть прийняти негайно".

"Ми працюємо над тим, щоб демонополізувати ринок природного газу. Я не хочу забігати наперед, але скажу, що ми не зацікавлені, як держава, як громадяни в тому, щоб у нас були монополісти, в тому числі - такі монополісти, як державна компанія Нафтогаз. Ми маємо допустити до ринку газу абсолютно всіх торговців газом, щоб у нас не було абсолютно жодного права монополію - чи то в облгазах чи Нафтогазі", - наголосив прем'єр-міністр.

Він запевнив, що саме таким є курс уряду, і завдання щодо демонополізації ринку газу "буде виконано".

Читайте також: «Україна близька моєму серцю»: угорський бізнесмен допомагає дітям із зони АТО