Події
10 листопада 2017
В Україні щодоби у ДТП гине 8 людей, - Аваков
На дорогах України у минулому році загинули в чотири рази більше людей, ніж на фронті.
news-image

Щодоби в Україні в дорожньо-транспортних пригодах гине 8 осіб. Про це під час засідання уряду, яке транслював "112 Україна" заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, пише «Є!».

"У 2016 році в Україні сталося майже 155 тисяч ДТП, з яких понад 25 тисяч – з потерпілими особами. При цьому, в минулому році ДТП було травмовано понад 32 тисячі осіб, загинули 3187 громадян України", - зазначив міністр.

Також Аваков зазначив, що протягом 9 місяців цього року сталося майже 117 тисяч ДТП, з яких понад 19 тисяч – з постраждалими. У цей період в результаті ДТП травмовано 25 тисяч осіб. У нинішньому році через ДТП загинули 2317 осіб.

Міністр в ході свого виступу повідомив, що в Україні щодоби у ДТП гине 8 осіб, 92 – травмуються.

"Для порівняння – з 1 січня 2016 року по 1 січня 2017 року в зоні АТО загинули 763 військовослужбовці та правоохоронців. Тобто, на дорогах України у минулому році загинули в чотири рази більше людей, ніж на фронті", - додав Аваков.

Зазначимо, прем'єр Володимир Гройсман під час засідання уряду повідомив про те, що 5% від коштів, виділених на реконструкцію та модернізацію доріг, будуть перераховуватися на безпеку руху.

"Ми будемо інвестувати 5 % від того, що ми витрачаємо на реконструкцію і модернізацію доріг, на безпеку руху. Це перша позиція. Друге – ми будемо підвищувати відповідальність і контроль за дотриманням ПДР. Наступна позиція - це відповідальність патрульної служби Нацполіції", - зазначив прем'єр.

Читайте також:Смертельна ДТП в Харкові: Дронова після засідання суду повезли до ізолятора тимчасового тримання

Читайте також:Моторошна ДТП на Житомирщині: двоє загиблих (фото, відео)