Події
10 листопада 2017
Гройсман пропонує саджати на 2 роки за хабар при видачі водійських посвідчень
За сприяння видачі водійського посвідчення має бути жорстка - кримінальна відповідальність.
news-image
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що за сприяння видачі водійських прав порушник має нести кримінальну відповідальність. Про це прем'єр-міністр заявив на засіданні уряду, передає «Є!» з посиланням на Еспресо.TV.
"За сприяння видачі водійського посвідчення має бути жорстка - кримінальна відповідальність. Зловили на такому - 2 роки. Бо ти випускаєш на дорогу людину, яка створює загрозу для життя інших", - сказав Гройсман.

Прем'єр також наголосив, що відповідальність за хабарі представникам правоохоронних органів має бути двосторонньою: 

"Неважливо, даєш чи береш хабар - маєш понести жорстку відповідальність. Ми маємо підвищувати поліції заробітню плату, а вони повинні берегти свою чистоту рядів. Бо підвищення штрафів може підштовхнути недобросовістних працівників до таких речей. Це треба допрацювати. Дав хабар - тюрма, взяв хабар - тюрма".

Гройсман додав, що саме такі заходи дозволять вже за рік отримати більш-менш контрольовану ситуацію на дорогах та зменшити смертність.

10 листопада під час години запитань до уряду Володимир Гройсман заявив, що звернеться до Генпрокуратури щодо перевірки невиплати зарплат працівникам спеціалізованої медико-санітарної частини №14 у Смілі, що на Черкащині.

Читайте також:Перші водійські права можуть видавати лише на 2 роки