Події
13 листопада 2017
Захарченко наказав вилучати у місцевих жителів урожай
Якщо місцеві жителі будуть "самовільно" розпоряджатися вирощеним урожаєм, то мають відшкодувати його вартість.
news-image

Ватажок бойовиків окупованих територій Донецької області Олександр Захарченко наказав передавати в держвласність весь вирощений урожай сільгоспрослин, овочів, фруктів, винограду та іншого. Відповідний "наказ", був опублікований на сайті псевдоутворення, передає «Є!» із посиланням на Українську правду.

"Урожай сільськогосподарських рослин і плодів чагарників, виноградників і дерев, вирощений на самовільно використаних земельних ділянках державної та муніципальної форм власності, є власністю "Донецької Народної Республіки", - наголошується в тексті.

Згідно з наказом бойовиків, "юридичним і фізичним особам - підприємцям та фізичним особам забороняється розпоряджатися врожаєм, отриманим в результаті самовільного використання земельних ділянок".

Даним "документом" так званому "міністерству доходів і зборів ДНР" надається право "безперешкодного доступу до місць зберігання (вирощування) врожаю", а також дозволяється його вилучати.

Також повідомляється, що якщо місцеві жителі будуть "самовільно" розпоряджатися самостійно вирощеним урожаєм, то вони будуть зобов'язані відшкодувати його вартість.

"Такі кошти вважаються коштами, отриманими від реалізації безхазяйного, конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність "Донецької Народної Республіки" і повинні надходити до республіканського або місцевого бюджету", - сказано в "наказі".

Крім того, за наказом Захарченка, так зване "міністерство агропромисловості" зобов'язане надавати інформацію про кожний факт "незаконного використання земельних ділянок, їх розробки і вирощеного врожаю сільськогосподарських рослин і плодів чагарників, виноградників і дерев на таких земельних ділянках".

Читайте також: У Костянтинівці молодик вирішив похизуватись перед гостем гранатою, а потім викинув її на вулицю