Україна
13 листопада 2017
11-річна українка в Польщі виступила на конференції, присвяченій дитячим стартапам
Основним спікером конференції була 11-річна Кіра Сухобойченко – переможниця польського конкурсу дитячих стартапів у 2016 р. за кращу інноваційну ідею серед школярів.
news-image
10 листопада у Варшаві відбулася міжнародна конференція "Flying Bag - рюкзак майбутнього: права дітей на винаходи і реалізацію стартапів", основним доповідачем якої була 11-річна школярка з Криму Кіра Сухобойченко.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці міжнародного руху "Літаючий рюкзачок" (Flying Bag) у Фейсбуці, пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

"Основним спікером конференції була 11-річна Кіра Сухобойченко – переможниця польського конкурсу дитячих стартапів у 2016 р. за кращу інноваційну ідею серед школярів. Кіра також є засновницею міжнародного руху Flying Bag/Літаючий рюкзачок, в ідеї якого лежить обмін шкільними рюкзаками та шкільним приладдям між учнями різних країн", - йдеться у повідомленні.

Під час конференції українка показала в своїй презентації, як 7-річна дівчинка в США веде популярну програму на телебаченні, де школярі пропонують свої ідеї бізнесменам у прямому ефірі.

Крім цього у рамках заходу відбулася передача десяти рюкзаків з України польським учням, а рюкзаки від польських та естонських школярів відправляться до українських шкіл.

Дипломат Посольства України в Польщі Наталія Житарюк, підсумовуючи результати конференції, висловила впевненість у тому, що такі приклади інтеграції між школярами різних країн сприяють зміцненню дружніх відносин Польщі та України, а сам факт перемоги на польському конкурсі українки - свідчення дотримання в Польщі основної цінності ЄС – рівних прав для усіх мешканців країни, не залежно від національної приналежності чи походження.

У ході дискусійних панелей конференції обговорювалися питання, пов'язані з підтримкою реалізації дитячих креативних ідей, інновацій, створення стартапів наймолодшими. 

Крім української школярки, в ній взяли участь депутат Сейму РП Йоанна Фабісяк, перший секретар Посольства України в Польщі Наталія Житарюк, виконавчий директор американського Leavitt Institute в Польщі Лорн Грієрсон, а також численні представники громадських організацій, польського політикуму, бізнесу, вчені, юристи, представники соціальних мереж, Фундації мобільного оператора Orange, ЗМІ та школярі.

Конференція була організована офісом депутата Європарламенту Міхала Боні спільно з міжнародним рухом "Flying Bag".