Україна
13 листопада 2017
У Нацполіції розповіли скільки жінок працюють у їх лавах
Наразі впровадження принципу гендерної рівності в органах системи внутрішніх справ є одним з пріоритетів МВС.
news-image

У структурі Національної поліції України працює майже 22% жінок. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, якого цитує прес-служба МВС.

Інформує «Є!», з посиланням на tyzhden.ua.

«Кількість жінок в органах та підрозділах служби цивільного захисту складає 12,5% загальної чисельності, в апараті ДСНС – 47,2 %. У Держприкордонсужбі 24% особового складу – жінки, з яких 13% – офіцери. В структурі Національної поліції працює 21,8% жінок. Відсоткове співвідношення кількості військовослужбовців-жінок у Нацгвардії до кількості військовослужбовців-чоловіків становить 6,2%. Проте ми продовжуємо розвивати напрямок забезпечення гендерної рівності та рівного доступу до можливостей в органах системи внутрішніх справ», - зазначив перший заступник міністра.

Він також наголосив, що наразі впровадження принципу гендерної рівності в органах системи внутрішніх справ є одним з пріоритетів МВС.

Зазначимо, що відповідну заяву Яровий зробив під час зустрічі щодо імплементації Резолюції Ради безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека». У МВС також запевнили, що створили робочу групу, метою якої є імплементація резолюції РБ ООН 1325. Її очолює заступник міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва.

Читайте також: Керівником муніципальної поліції Дніпра призначили колишнього командира «Беркуту»
Читайте також: На Донеччині жінка підірвалась на розтяжці