Суспільство
14 листопада 2017
Акциз на алкоголь у 2018 році підвищувати не будуть
На тютюнову продукцію акциз планують збільшити приблизно на 30%.
news-image

Податковий комітет вирішив рекомендувати парламенту не піднімати акзиц на горілчані вироби, пиво і вино на 2018 рік, а от на тютюнову продукцію підняти приблизно на 30%. Про це голова зазначеного комітету Ніна Южаніна сказала в кулуарах Верховної Ради у вівторок, трансляцію вів телеканал "112 Україна", пише «Є!».

За її словами, всі ставки акцизів збільшуються на індекс інфляції - 11,2% плановий на 2018 рік, окрім кількох галузей.

"Рішення прийняте наступне - що дану норму відмінити на 2018 рік стосовно наступних груп товарів: горілчані вироби (у звязку з тим, що виробництво за 2017 рік скоротилося на 26%)..., пивоварна галузь, виробництво кріпленого вина, плата за радіочастотний ресурс", - сказала Южаніна.

За її словами, на тютюнову продукцію акциз планують збільшити приблизно на 30%.

"І що стосується тютюну, об'єднали всі законопроекти і прийняли рішення про підвищення специфічної ставки акцизного податку планомірно протягом 8 років кожного року з кроком 20%. Але в цьому році підвищення ставок відбудеться десь до 30%", - зазначила голова профільного комітету.

Вона додала, що відповідний законопроект, розглянутий комітетом сьогодні вранці, винесуть до сесійної зали під час вечірнього пленарного засідання - до проекту бюджету на 2018 рік.

Читайте також:Відмова уряду від регулювання цін на продукти харчування призвела до підвищення темпів інфляції, – Данилишин