Суспільство
15 листопада 2017
Як у Києві відзначатимуть 4 річницю Євромайдану
З 17 по 24 листопада у Києві відбудуться заходи з вшанування Героїв Небесної Сотні.
news-image

Україна готується до відзначення 4 річниці Євромайдану. З 17 по 24 листопада у Києві відбудуться заходи з вшанування Героїв Небесної Сотні. У столиці нарешті розпочали облаштовувати і територію майбутнього Музею Революції Гідності. Однак, як саме він виглядатиме чиновники і досі не знають, повідомляє «Є!» з посиланням на 24Канал.

Тим часом родичі загиблих на Майдані самі гуртуються і планують напередодні Дня гідності впорядкувати народні пам'ятники та поспілкуватися з Генеральним прокурором про те, чому за 4 роки винних у вбивствах так і не знайшли.

21 листопада 2013 року стало початком Революції Гідності. Все розпочиналося мирно, тоді ніхто навіть уявити не міг, що проллється кров. Нині це історія, а для родин загиблих – біль, який не стихає з роками.

Вже майже 4 роки з цим болем живе Володимир Бондарчук, батько якого загинув на Майдані у лютому 2014 року. Він каже, що ті події стали поштовхом для всієї нації.

Значна частина суспільства прокинулась і зрозуміла: не варто сподіватись лише на владу. Ці люди кожен день змінюють країну. Думаю, з часом ми побачимо Україну про яку мріяли, - розповів Володимир.

Володимир очолює громадську організацію "Родина Героїв Небесної Сотні". Він каже, що 20 листопада родичі загиблих збираються до Києва на зустріч із Генпрокурором Юрієм Луценком. Говоритимуть про наболіле – розслідування розстрілів на Майдані. Вже кілька років вони разом вирішують проблеми та опікуються всім, що нагадує їм про найрідніших.

Поруч з Алеєю Героїв Небесної Сотні вже займаються благоустроєм території, відведеної під музей Революції Гідності. У майбутньому тут з’явиться цілий меморіальний комплекс площею майже у 3 гектари.

Ігор Пошивайло – директор Музею Революції Гідності. Радіє, що нарешті виділили землю під його спорудження. Як виглядатиме будівля, поки що ніхто не знає. Три тижні тому оголосили конкурс на найкращу проектну пропозицію. На його проведення спрямували 2,5 мільйони державних коштів.

Виходячи з проектів, які здобудуть перемогу, стане зрозуміло як проект буде втілено в життя. Наразі, говорити конкретно скільки буде коштів і як довго будуватиметься меморіальний комплекс – зарано, - поділився директор музею.

18 листопада на пустирі запалять лампадки, щоб позначити територію, а 21 листопада на Майдані запрацює тематична виставка.

У зв’язку з відзначенням Дня Гідності та Свободи у Києві обмежать рух на Володимирському узвозі. Згідно з розпорядженням КМДА обмеження діятиме 21 листопада з 7:00 до 14:00. Самі ж заходи проходитимуть з 17 до 24 листопада на Майдані Незалежності та Хрещатику, а також 21 листопада на Софійській та Михайлівській площах.

Читайте також: Порошенко у Страсбурзі відкрив зірку «Зірку Небесної Сотні»