Політика
15 листопада 2017
Нардеп Тетерук розчарований голосуванням Білорусі в ООН
На думку політика, позиція Білорусі позбавляє її права виступати незалежним арбітром у відносинах між Україною та РФ.
news-image

Нардеп Андрій Тетерук висловив розчарування позицією Білорусі під час голосування в ООН стосовно резолюції щодо ситуації з правами людини в тимчасово окупованому Криму. Про це політик сказав журналістам у кулуарах парламенту, передає кореспондент «Є!»

"Зазвичай голосування в ООН щодо ситуації в Україні свідчать про високу підтримку нашої країни, але мене розчаровує позиція Білорусі, яка голосує синхронно з Російською Федерацією. Зараз Білорусь намагається бути такою країною, яка виступає в якості миротворця між Україною та Росією, але її позиція є абсолютно заангажованою і позбавляє права виступати незалежним арбітром у тих відносинах, що є наразі між Україною та РФ", - вважає Андрій Тетерук.


Нардеп висловив думку, що Росія на дипломатичному фронті має не тільки більший досвід, який вона "отримала в спадок від Радянського Союзу", а ще використовує підкуп, шантаж та інші засоби впливу на політиків для того, щоб отримувати відповідні рішення.
Також Андрій Тетерук зазначив, що позиція Білорусі під час голосування в ООН викликає сумніви щодо доцільності її ініціативи стосовно направлення білоруських миротворців для гарантування безпеки на Донбасі.

"Вони декларують, що готові бути арбітром, а зараз проголосували в ООН так само, як і Росія - проти, і це не на користь їхньої ініціативи. Остаточну версію щодо всіх миротворців, які будуть вводитися в країну, погоджуватиме парламент. І якщо ми будемо бачити, що там є ті країни, які або будуть підігравати Російській Федерації, або не будуть виконувати головну покладену на них місію - встановлення миру на територію України, народні депутати можуть заветувати це рішення і вимагати перегляду, який би задовільняв українським національним інтересам", - підсумував він.


Як відомо, вчора Третій комітет Генасамблеї ООН ухвалив оновлену резолюцію щодо ситуації з правами людини в тимчасово окупованому Криму, внесену за ініціативи президента Петра Порошенка. "За" проголосувала 71 країна, "проти" – 25, "утрималися" - 77.

Читайте також: «День відкриття ринку землі буде останнім днем цієї влади» – Сергій Тарута