Війна
16 листопада 2017
Україна наполягає на доступі ОБСЄ до неподконтрольної ділянки кордону з Росією – Оліфер
Оліфер: Україна вимагає якнайшвидше розблокувати роботу КПВВ "Золоте".
news-image

Українська сторона на засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську 15 листопада продовжувала наполягати на наданні доступу спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ до не підконтрольної Києву ділянки російсько-українського держкордону. Про це повідомила у Facebook прес-секретар екс-президента України, представника країни у групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає «Є!».

Українська сторона наполягає на наданні СММ ОБСЄ повного доступу до всієї території ОРДЛО, включно із не підконтрольною Україні ділянкою російсько-українського кордону, – заявила вона.

Також, за словами Оліфер, Україна вимагає якнайшвидше розблокувати роботу КПВВ "Золоте", запуск якого було узгоджено лідерами країн "Нормандської четвірки" більше ніж рік тому.

Задля врегулювання обох зазначених питань РФ як сторона конфлікту і як підписант Мінських угод повинна забезпечити відповідний вплив на ОРДЛО, – підкреслила прес-секретар Кучми.

Вона додала, що українська сторона наполягає на створенні спеціальної робочої підгрупи в контактній групі щодо повернення під контроль України неконтрольованої ділянки російсько-українського кордону.