Політика
16 листопада 2017
Нардепи ухвалили закон про залучення інвестицій емітентами цінних паперів
Навіть в деяких європейських країнах все ще певні звіти подаються у паперовому вигляді, відсутність такого спростить ведення бізнесу для всіх акціонерних товариств.
news-image

Юрособи, як і раніше, будуть подавати регулярну річну звітність, але процедури будуть спрощені, пише «Є!» з посиланням на Главком.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект № 5592-д щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів. «За» проголосували 237 народних депутатів.

Основні засади законопроекту оголосив представник БПП, голова підкомітету з питань цінних паперів, фондового ринку, діяльності рейтингових агентств та електронної комерції комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності Павло Різаненко.

«Хочу звернути увагу, що у нас в країні у формі публічних акціонерних товариств, так склалося, існують тисячі юридичних осіб, і у зв’язку з тим, що вони мають таку форму, вони зобов’язані виконувати вимоги, які надмірні. Тому що по суті ці організації не є публічними, тому пропонується, щоб без будь-якої бюрократії вони могли стати приватними акціонерними товариствами. Вони, як і раніше, будуть подавати регулярну річну звітність, але процедури будуть спрощені. Цим законом передбачається повністю прибрати паперовий документообіг при поданні звітності регульованої інформації у відносинах з національним регулятором. Це певна революція», - сказав він.

Різаненко підкреслив, що навіть в деяких європейських країнах все ще певні звіти подаються у паперовому вигляді, відсутність такого спростить ведення бізнесу для всіх акціонерних товариств.

Читайте також:Підвищення мінімалки, зростання ВВП, долар по 29: що закладено в бюджет 2018