Політика
16 листопада 2017
У Кабміні назвали три складові реформи держуправління
Успішне впровадження законодавчих ініціатив, рух уперед у цей трасформаційний період неможливий без ефективної системи державного управління, державної служби.
news-image

Міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко наголосив, що успішне впровадження законодавчих ініціатив в Україні неможливе без ефективної системи державного управління, пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

Про це він сказав під час міжнародної конференції «Реформа державного управління: здійснення оцінки стану справ, досягнення та виклики», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Успішне впровадження законодавчих ініціатив, рух уперед у цей трасформаційний період неможливий без ефективної системи державного управління, державної служби», - сказав він.

Саєнко додав, що реформа державного управління у рамках стратегії реформування держуправління на 2016-2020 роки складається з 3-х ключових складників.

«Перше - стратегічне планування, пріоритизація і координація ресурсів навколо пріоритетів, які визначають сьогодні Президент, парламент, уряд... Друге - питання процедур. Дуже великий вплив на успіх реформ у парламенті належав ефективній комунікації. Раніше рішення готувалися у закритих кабінетах, а зараз ми переходимо до процедури, коли залучаємо до розробки політичних рішень всіх ключових учасників, на кого це рішення може впливати», - сказав міністр Кабінету міністрів.

Третьою складовою, за словами Саєнка, є питання роботи міністерств.

«Ми маємо посилити політичну відповідальність і дати міністрам усі інструменти для того, щоб вони могли повноцінно впроваджувати зміни і реформи у своїй сфері політичної відповідальності», - зауважив міністр Кабінету міністрів.

Читайте також:Європарламент підтримав новий формат «Східного партнерства» для України, Грузії та Молдови