Війна
1 лютого 2015
В районі Вуглегірська загинули четверо бійців «Донбасу», в Семенченка - контузія
Під час операції зі звільнення Вуглегірська Донецької області загинули четверо бійців батальйону «Донбас».
news-image

Цю інформацію Громадському підтвердив начальник штабу батальйону, позивний «Гал», інформує Є! Єдність.інфо.

За його даними, поранено 11 бійців, четверо евакуйовані в Харків, решта – у шпиталь в Артемівську.

Також, він підтвердив інформацію про контузію комбата і народного депутата Семена Семенченка та ще двох бійців.

Вчора ввечері прес-служба батальйону повідомила про початок операції зі звільнення міста, частково контрольованого бойовиками.

«31.01 згідно з Наказом штабу АТО почалося звільнення м. Вуглегірськ частинами ЗСУ, Нацгвардії і батальйонами міліції. Протягом декількох днів противник закріпився в Вуглегірську. Йдуть важкі бої на підступах і в самому місті. Оборона противника була прорвана в декількох напрямках. Війська АТО, що обороняють місто, протягом декількох годин активно допомагають розвиватися наступу», - зазначили в повідомленні.

 
Читайте також: Бійці 13-го мотопіхотного батальйону з Чернігова на блок-посту підбили три російських танка біля Вуглегірська (відео)

Пізніше відомий гонщик-ведучий і волонтер Олексій Мочанов заявив, що батальйон «Донбас» потрапив у засідку.
 
«Семенченко і Донбас пішли на прорив у допомогу Світязю та ЗСУ в Вуглегірськ. Потрапили в засідку, є вбиті і поранені ... - повідомив Мочанов на своїй сторінці в Facebook. - Я був на місці і бачив результати спроби прориву. Здивувало, що не йдуть на допомогу своїм військовим, десантура і піхота. Може вони пересувалися потай і по кущах? Але біда в тому, що в Угольці їх теж ніхто не зустрів. І не побачив. Вуглегірськ за пару днів перетворився на «третій термінал», а його захисники не упустили честі. Але знову - без допомоги з боку довколишніх і недалеко розквартированих підрозділів і з'єднань », - підкреслив він.