Економіка та бізнес
18 листопада 2017
Україна і Польща мають намір створити газовий консорціум – ЗМІ
Джерело стверджує, що проект зможе бути рентабельним за умови будівництва інтерконектора "Україна – Польща"
news-image

Керівники "Укртрансгазу" Мирослав Химко та Павло Станчак на базі Дашавського газосховища провели переговори з представниками компанії Gas Storage Poland Sp. щодо створення спільного українсько-польського підприємства, повідомляє УНН із посиланням на джерело в уряді України, передає «Є!».

Проект може бути рентабельним за умови будівництва інтерконектора "Україна – Польща", повідомив співрозмовник агентства.

Водночас посадовець обурюється фактом проведення переговорів без залучення представників уряду України та відвідування режимних об'єктів віце-президентом ПАТ "Укртрансгаз" Павлом Станчаком, у якого немає відкритого допуску до державної таємниці, – пише УНН.

Джерело агентства повідомило, що попередній візит Станчака на стратегічний об'єкт без доступу до держтаємниці викликав стурбованість у Служби безпеки України.

"Укртрансгаз" експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу України загальним обсягом 31 млрд м³. Усі 100% акцій оператора належать державі в особі НАК "Нафтогаз України".