Суспільство
19 листопада 2017
У Росії британського бізнесмена Браудера обвинувачують у трьох убивствах
Браудер був одним із ініціаторів ухвалення у США і Канаді "актів Магнітського".
news-image

У Росії главу британського інвестиційного фонду Hermitage Capital Вільяма Браудера обвинувачують у трьох убивствах, повідомляє британське видання The Guardian із посиланням на матеріали суду, передає «Є!».

Наголошують, що всі три випадки пов'язані із шахрайством, яке розкрив аудитор Hermitage Capital Сергій Магнітський 2008 року. Згодом його відправили до в'язниці, де він і помер. Імовірно, адвоката катували.

У документах суду, які датовані квітнем 2016 року, йдеться, що смерті "мали насильницький характер і сталися внаслідок зувмисних дій". Загиблі – 63-річний Октай Гасанов, 55-річний Валерій Курочкін та 67-річний Сергій Коробейніков, наголошено в матеріалах. Їх убили у 2007 і 2008 роках. Видання зазначає, що Браудер не відвідував Росії з 2005 року, оскільки йому заборонили в'їзд.

The Guardian пише, що всі троє вбитих були пов'язані з організованою злочинною групою, яка, ймовірно, сприяла податковому шахрайству.

У матеріалах суду йдеться, що Гасанова знайшли мертвим у його квартирі в Москві в жовтні 2007 року. Причина смерті невідома. Курочкіна було знайдено мертвим біля аеропорту Бориспіль у Києві у квітні 2008 року. У свідоцтві про смерть указано, що це сталося від цирозу.

Шість місяців потому, 24 вересня, Коробейніков помер унаслідок падіння з високої будівлі.

Браудер був одним із ініціаторів ухвалення в США і Канаді "актів Магнітського". Ці закони названо на честь юриста заснованої бізнесменом компанії Hermitage Capital Сергія Магнітського.