Події
21 листопада 2017
Мер Одеси прокоментував інформацію про російський паспорт
Нещодавно ЗМІ поширили інформацію про те, що в базі даних ФПС Росії є людина, ім'я, дата і місце народження якої збігаються з відповідними даними мера Одеси.
news-image

Мер Одеси Геннадій Труханов вважає, що поширення інформації про наявність у нього російського паспорта - це провокація, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Не вірте брехні і чутками", - сказав він у відповідь на прохання журналістів прокоментувати ситуацію.

Крім того, Г.Труханов зазначив, що раніше вже відповів на всі запитання про його можливе друге громадянство і готовий зробити це знову.

Нещодавно низка ЗМІ поширили інформацію про те, що в базі даних Федеральної податкової служби Росії зазначена людина, ім'я, дата і місце народження якої збігаються з відповідними даними мера Одеси.

Якщо ввести в форму особисті та паспортні дані цієї людини, то також можна отримати ідентифікаційний номер платника податків.

Як повідомлялося, навесні 2016 року в програмі "Слідство.Інфо" були оприлюднені дані Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ), згідно з якими мер Одеси Г.Труханов має російський паспорт і є засновником 20 зареєстрованих на Британських Віргінських островах компаній, що контролюють будівельну бізнес-групу "РОСТ" в Україні.

Тоді СБУ провела перевірку інформації про наявність у Г.Труханова російського паспорта, однак не знайшла їй підтвердження.

Читайте також: Мер Одеси має російський паспорт: докази