Київ
21 листопада 2017
Кияни несуть квіти на алею Героїв Небесної сотні (фото)
Біля місця, де були розстріляні герої Небесної сотні близько півсотні людей чекають на молебень. Люди кладуть квіти і лампадки біля портретів героїв.
news-image

Кияни та гості столиці несуть квіти на алею Героїв Небесної сотні, повідомляє кореспондент "Української правди" з місця події. Про це пише «Є!» з посиланням на УП.

 
 
 
Біля місця, де були розстріляні герої Небесної сотні близько півсотні людей чекають на молебень. Люди кладуть квіти і лампадки біля портретів героїв. 
 
 
Також люди моляться біля знаку "Музей революції Гідності". 
 
 
Керівництва держави чи інших чиновників немає.

Присутні громадяни діляться спогадами про революцію гідності. 

 
 
Як відомо, з 10:00 до 13:00 21 листопада на честь пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні відбудеться молодіжна хода, покладання квітів і запалення свічок на Алеї Героїв Небесної Сотні.

У Національній музичній академії України ім. П. І. Чайковського відбудеться концертна програма до Дня Гідності та Свободи.

Тематичні громадські заходи пройдуть на Софійській та Михайлівській площах, на Майдані Незалежності та вулиці Хрещатик (на відрізку від вулиці Богдана Хмельницького до вулиці Інститутської, на пішохідній частині).

21 листопада буде заборонено рух усіх видів транспортних засобів із 7:00 до 14:00 на Володимирському проїзді в Києві.

Як відомо, 21 листопада 2013 року на Майдані Незалежності зібралися люди, незгодні з зупинкою євроінтеграційних процесів. Вони вирішили провести тут ніч. Так почався Євромайдан, що переріс у Революцію Гідності.

Під час акцій протесту проти дій влади Віктора Януковича у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постраждали чимало людей, у січні 2014 року було вбито кількох осіб, а 20 лютого зранку почалися розстріли майданівців.

Тоді, на піку протесту, загинули понад сотня мітингувальників, переважно на вулиці Інститутській. Частину вулиці перейменували в Алею Героїв Небесної сотні.

Читайте також:У Києві на колонах стадіону «Динамо» спалили банер з ведучою Оксаною Марченко

Читайте також:Небесна Сотня не їхала на Майдан помирати, цих людей просто вбили, - журналістка