Події
21 листопада 2017
В «МВД ЛНР» заявили, що впіймали «українських шпигунів», серед яких - директор телеканалу (відео)
Також "міністр МВС" спростував інформацію про свою відставку.
news-image

Сьогодні вночі силами "МВС ЛНР" припинено діяльність української диверсійно-розвідувальної групи, яка намагалася проникнути на територію республіки для здійснення низки резонансних диверсійно-терористичних актів. Більшість диверсантів затримано. Триває пошук і затримання решти членів групи і їх пособників. Про це заявив т.зв. міністр МВС "ЛНР" Ігор Корнет, передає «Є!»
Також він спростував інформацію про свою відставку.

"В результаті реалізованих МВС і МДБ республіки оперативно-розшукових і слідчих заходів отримані докази причетності директора ДТРК ЛНР Анастасії Шуркаєвої до діяльності українських спецслужб. Встановлено причетність керівника адміністрації глави ЛНР Ірини Тейцман, а також начальника Служби урядової безпеки МВС ЛНР Євгена Селіверстова до інсценування в вересні 2016 р державного перевороту в ЛНР.

В результаті був убитий колишній прем'єр-міністр і мій бойовий товариш Ципкалов Геннадій Миколайович і засуджений до тривалого тюремного ув'язнення заступник командувача управління Народної міліції ЛНР Віталій Кисельов. Дані заходи проводилися при безпосередній участі ряду високопоставлених співробітників генеральної прокуратури, які займалися фабрикацією даних кримінальних справ", - йдеться у заяві Корнета.


Він зазначив, що коли у "МВС" виявилися незаперечні докази причетності зазначених осіб до даних злочинів, останніми були вжиті заходи з дискредитацій відомства і звільнення ключових співробітників Міністерства, які брали безпосередню участь у розкритті ОЗУ.

"Сьогодні вночі я надав всі наявні матеріали голові ЛНР Ігорю Плотницькому, який прийняв рішення про порушення кримінальних справ і арешт всіх фігурантів: генерального директора ДТРК ЛНР Анастасії Шуркаєвої, керівника адміністрації глави ЛНР Ірини Тейцман, а також начальника служби урядової безпеки МВС ЛНР Євгена Селіверстова", - підсумував Корнет.

Нагадаємо, вчора ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький видав указ про відсторонення від посади керівника "МВС ЛНР" Ігоря Корнета у зв'язку із порушеним проти нього кримінальним провадженням. Сьогодні вранці ЗМІ повідомили, що у центрі Луганська з'явилися "зелені чоловічки" та БТРи.

Читайте також: «Шпигунів немає, міністр відсторонений»: Плотницкий озвучив свою версію того, що відбувається в Луганську