Події
22 листопада 2017
Ратко Младича засудили до довічного ув'язнення за геноцид і вбивства у Боснії
Младич був командиром сербської армії у війні в Боснії в 1992-95 роках.
news-image

Колишнього генерала боснійських сербів Ратко Младича визнали винним у геноциді і вбивстві мусульман у Сребрениці і засудили до довічного ув’язнення. Таке рішення виніс трибунал ООН з військових злочинів в колишній Югославії, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Младича визнали винним за 10 з 11 звинувачень, включаючи геноцид, вбивство, судове переслідування, примусова депортація.

Младича, зокрема, звинувачували у геноциді і вбивства 8 тисяч мусульман у Сребрениці, а також у вчиненні злочинів проти людяності під час облоги Сараєва, в результаті якої 11 тисяч мирних жителів загинули від обстрілів та снайперського вогню.

Він був командиром сербської армії у війні в Боснії в 1992-95 роках.

Під час судового засідання 74-річний Младич почав кричати і через невідповідну поведінку суддя наказав вивести його із зали суду.

Арешт Младича був однією з передумов для вступу Сербії в Євросоюз. Його заарештували у 2011 році в Сербії, а потім екстрадували до Гааги. Суд у його справі почався у травні 2012 року.

Нагадаємо, колишній лідер боснійських сербів Радован Караджич у 2016 році засуджений до 40 років ув'язнення за геноцид у Боснії.

Читайте також: Посол України 14 місяців чекає зустрічі з главою МЗС Сербії