Події
22 листопада 2017
Вісім осіб з літака ВМС США врятовані
Ще трьох членів екіпажу шукають.
news-image

Вісім осіб з числа 11 членів екіпажу і пасажирів, що знаходилися на борту американського літака C2-A, який розбився на південний схід від Окінави, врятовані. Як повідомило командування Сьомого флоту США, що базується в Тихому океані, пошуки ще трьох людей тривають, передає «Є!»

"В результаті пошуково-рятувальної операції було виявлено вісім осіб", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, всі вони були доставлені на борт авіаносця Ronald Reagan для проведення медичного огляду, врятовані перебувають в хорошому стані.

"Пошуково-рятувальна операція щодо трьох службовців триває за участю кораблів і авіації ВМС США та морських сил самооборони Японії", - йдеться в повідомленні командування.

Транспортний літак палубної авіації C2-A впав у воду приблизно в 500 км на південний схід від японської Окінави. Як повідомило американське командування, він прямував на авіаносець Ronald Reagan, що бере в Філіппінському морі участь в навчаннях з Силами самооборони Японії, з військової бази Івакуні в префектурі Ямагуті.
Літак приписаний до підрозділу, який, як повідомили американські військові, в західній частині Тихого океану і Південно-Східної Азії перевозить з суші на Ronald Reagan важливі вантажі, пошту, військовослужбовців і відвідувачів.

Зазначається, що причиною катастрофи літака могла стати несправність двигуна.

Читайте також: У Тихому океані розбився військовий літак США