Суспільство
22 листопада 2017
МОН оголосило про конкурс на посади експертів з реформ
Заробітна плата експертів становитиме близько 35 тисяч грн.
news-image

Міністерство освіти і науки оголошує конкурс на заняття вакантних посад фахівців з питань освітньої реформи. Про це під час прес-конференції у Кабінеті Міністрів повідомила міністр освіти Лілія Гриневич, пише «Є!» з посиланням на портал Освіта.

Вона нагадала, що відомство бере участь у проекті, пов'язаному з реформуванням міністерств.

«Ми вже провели перший тур цього конкурсу на обрання генеральних директорів директоратів, але це була значно менша кількість посад. Зараз ми оголошуємо конкурс на 51 вакантну посаду», - сказала Гриневич.

За її словами, нещодавно ухвалений закон «Про освіту» запускає широкомасштабну реформу освіти в країні, від професійної освіти до освіти дорослих.

«Для того, щоб цей закон був впроваджений в життя нам потрібно розробити вісім спеціальних законів і ухвалити майже 100 актів Кабінету Міністрів. Це дуже нова, велика нормативно-правова база, яка має бути створена і напрацьована в Міністерстві освіти і науки. Саме тому нам потрібні кращі з кращих, ті хто готові працювати над проектами законів і нормативно-правових актів, готові шукати нові рішення на шляху до реформи освіти, ті хто готовий займатись прогнозуванням і оцінюванням результатів змін у державній політиці, готові до стресостійкості, вміння комунікувати з людьми. Всіх їх ми запрошуємо до участі у конкурсі», -зазначила Гриневич.

Вона повідомила, що обрані експерти зможуть працювати у семи створених директоратах МОН: директораті стратегічного планування та європейської інтеграції, директораті дошкільної та шкільної освіти, директораті вищої освіти і освіти дорослих, директораті науки, директораті інновацій та трансферу технологій, директораті з інклюзивної та позашкільної освіти і директораті професійної освіти.

Передбачається, що заробітна плата експертів становитиме близько 35 тисяч грн.