Суспільство
23 листопада 2017
Як магазини заманюють українців знижками. Пояснення експерта
Розпродажі із великими знижками можуть бути лише маркетинговим ходом для заманювання покупців, не розрахованим на вдоволення великого попиту.
news-image
Розпродажі із великими знижками можуть бути лише маркетинговим ходом для заманювання покупців, не розрахованим на вдоволення великого попиту.  Про це в ефірі Еспресо.TV розповів голова Асоціації постачальників і торговельних мереж Олексій Дорошенко, пише «Є!».
 
"Не варто кидатися на якісь розпродажі, якщо вказано, що знижка 50%. Ніхто не заважає цьому магазину зробити знижку 50% лише на одну позицію та виставити на неї лише 5 одиниць продукції. Але вони абсолютно чесно при цьому вказують, що знижка 50%", - сказав Дорошенко.

Експерт додав, що схожим чином діє маркетинговий механізм позначки "до 50%".

"Знижки до 50%, але початок знижок - від 20%", - пояснив Дорошенко.

Голова Асоціації постачальників і торговельних мереж також зазначив, що товари зі знижками з нагоди "чорної п'ятниці" насправді можуть перебувати в рубриках "розпродаж" упродовж усього року.

"Треба перш за все промоніторити, скільки ця продукція коштує у звичайний час. Нерідко в магазинах є відділ розпродажів, а на сайтах - відповідні рубрики, де знижки бувають у будь-яку пору року від 20% до 40%. Наші середні розпродажі в "чорну п'ятницю" - 20-25%.
Тому можна казати, що це саме в рамках тих розпродажів, які є впродовж року на продукцію, якої хочуть якнайшвидше позбавитися", - додав Дорошенко.

За словами експерта, на відміну від України, в "Чорну п'ятницю" у США знижки бувають до 90%, а середній розмір знижки - 50%.