Світ
24 листопада 2017
Австралія вшанує Голодомор заявами в парламенті
У Канберрі традиційно буде проведено захід пам’яті за участю дипломатичного корпусу та української громади.
news-image
Союз українських організацій Австралії досягнув домовленості про оприлюднення заяв на згадку жертв Голодомору 1932-33 років в Україні.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на голову СУОА Стефана Романіва, пише «Є!».

“Ми провели зустрічі з членами австралійсько-української парламентської групи дружби Крісом Крюзером та сенатором Катериною Білик, які погодилися озвучити заяви з нагоди 85-ї річниці Голодомору в Палаті представників та Сенаті відповідно. Крім того, про Голодомор згадають у парламентах штатів Вікторія (Мельбурн), Новий Південний Вельс (Сідней) та Південна Австралія (Аделаїда)”, – повідомив Романів.

Серед інших заходів запланована низка концертів-реквіємів за участю місцевих українських колективів “Легенда” та “Верховина”, поминальні святочні літургії у всіх українських храмах Австралії та публікація інформаційних матеріалів у австралійських ЗМІ “ The Australian” та “Canberra weekly”, які спільно профінансували СУОА та Посольство України в Австралії.

У столиці Австралії Канберрі традиційно буде проведено захід пам’яті за участю дипломатичного корпусу та української громади.

Крім того, в суботу 25 листопада кожна українська родина Австралії запалить свічку пам’яті на вшанування тих, хто віддав своє життя у цій страшній трагедії.

Читайте також:25 листопада Україна вшанує жертв голодомору