Авторизація

Суспільство
24 листопада 2017
У Чехії пройде Тиждень українського кіно
Фестиваль триватиме з 27 листопада по 1 грудня.
news-image
Фестиваль триватиме з 27 листопада по 1 грудня. Про це інформує «Є!» з посиланням на Тиждень.

У столиці Чехії пройде «Тиждень українського кіно», на якому представлять п'ять нових українських фільмів. Про це повідомляє прес-служба посольства України у Чеській Республіці.

Зазначається, що фестиваль триватиме з 27 листопада по 1 грудня.

Зокрема, у чеських кінотеатрах "Атлас" та "Понрепо" покажуть кінострічки, які були створені за підтримки Держкіно у 2017 році.

"Глядачам будуть представлені п’ять нових українських фільмів, що мають міжнародний фестивальний успіх або популярність у національному кінопрокаті: "Червоний", "Стрімголов", "Припутні" , "Січень-березень",  "Рідні".

Крім того, до програми "Тижня українського кіно" увійшла стрічка класичного спрямування, яка є зразком українського поетичного кіно - "Білий птах з чорною ознакою" (1972) , режисера  Юрія Іллєнка.

Нагадаємо, 23 листопада журналіст Азад Сафаров повідомив, що документальний фільм The Distant Barking of Dogs ("Віддалений гавкіт собак") переміг на Фестивалі документального кіно в Амстердамі (IDFA). Так, стрічка розповідає про десятирічного хлопчичка  Олега, який живе на сході України. Хлопчик разом з бабусею залишаються в селі Гнутове (Донецька область), коли поруч йде війна.

Читайте також:У Вінниці  вперше в Україні представили всесвітньо відому рок-оперу українською мовою (відео)