Суспільство
24 листопада 2017
Кримські колаборанти без проблем отримують українські закордонні паспорти
Процес виявлення колаборантів ускладнює те, що поліція АРК територіально нині знаходиться в Одесі, а СБУ - у Херсоні.
news-image

Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін заявляє, що кримські колаборанти без проблем отримують українські біометричні закордонні паспорти через невизначеність терміну «колаборація». Про це він повідомив сьогодні журналістам на брифінгу, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

«Це комплексна проблема. На жаль, у нас досі не опрацьовано єдину правову політику щодо кримчан. Не зрозуміло, де є межа колаборації. Наприклад, є доцент університету у Сімферополі. Вона не обіймає адмінпосаду, а працює, бо працювала у виші до окупації. То чи є вона колаборантом? Або людина є членом партії «Единая Россия» чи іншої російської партії і обіймає управлінську посаду низового рівня. Чи є вона колаборантом, чи можна її притягнути за державну зраду? У нас немає єдиної правової позиції, а є лише точкова реакція, і когось притягують до відповідальності, а системи ми поки не вбачаємо», - сказав Бабін.

Також він додав, що ускладнює процес виявлення колаборантів і те, що поліція АРК територіально нині знаходиться в Одесі, а СБУ - у Херсоні.

Читайте також: Сейм Польщі проголосував за обмеження торгівлі в неділю