Спорт
24 листопада 2017
Два незалежні кандидати на пост глави Київської Федерації футболу звернулися зі скаргами на ім'я ФФУ
Незалежні кандидати були позбавлені права на повноцінну агітацію.
news-image

Два незалежні кандидати на пост глави Київської Федерації футболу, Сергій Харченко та Владислав Ващук звернулися зі скаргами на ім'я ФФУ. Суть скарг одна: обом кандидатам за півтора тижні до виборів (конференція має відбутися 01.12.2017 - прим авт.) не надали навіть список делегатів, які голосуватимуть, що є незаконним. У ФФК (Федерація футболу Києва - прим авт.) вирішили засекретити протоколи колективних членів федерації про висунення делегатів, що є незаконним. Незалежні кандидати були позбавлені права на повноцінну агітацію.
 
В силу відсутності змагальності процесу, вони просять змінити склад комісії з реорганізації Федерації футболу Києва, яка скомпрометувала себе спочатку. Самі вибори - просять перенести. Обидва кандидати наполягають на незаконності та на корупційну складову майбутніх виборів.
 
Керівництво ФФУ вже написало лист на ФФК з рекомендацією перенести вибори і провести їх згідно зі статутними нормами. Уже піднімалося питання про непрозорість виборів і на засіданні Київради. Розглядають ситуацію також в міністерстві спорту. А скоро питання про діяльність Кочетова і компанії повинне бути озвучене і розслідуване в УЄФА.
 
Нагадаємо, що 3-м кандидатом на виборах є нинішній президент київської федерації - Ігор Кочетов. Глава комісії з переобрання - його ж заступник, Віктор Старовойт. Також, Кочетов фігурує в розслідуванні Печерської прокуратури справи про підробку документів під час висунення Григорія Суркіса на пост віце-президента УЄФА.

Читайте також: ФІФА оштрафувала ФФУ за поведінку фанатів збірної України
Читайте також: Мессі став володарем четвертої Золотої бутси (фото)