Суспільство
27 листопада 2017
На Буковині на кір захворіли вже 190 осіб
Для локалізації та ліквідації спалахів проводиться екстрена вакцинація контактних, медичний нагляд за ними, санітарно-гігієнічні заходи в дитячих організованих колективах.
news-image
На Буковині на кір захворіли вже 190 осіб, з них 162  дітей та 28 - дорослих, повідомляє «Є!» з посиланням на Укрінформ.

Про це сьогодні, 27 листопада, повідомила прес-служба Чернівецької ОДА з посиланням на інформацію Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України».

“В області зареєстровано 190 випадків кору, з них 162 випадки (85 відсотків) стосується дітей та 28 - дорослих. За аналогічний період торік в області було зафіксовано всього два випадки кору. Останній суттєвий спалах цієї небезпечної хвороби був у 2012 році, коли захворіло 364 особи”, - розповіли в Чернівецькому обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Ситуація, за словами медиків, розвивалася поступово. Перший випадок кору на Буковині цього року було зареєстровано в лютому. Поодинокі випадки траплялися аж до вересня. Вже в жовтні було зареєстровано 59 хворих, цього місяця - 121 випадок.

Найбільше хворих - у віддаленому Путильському районі (85 випадків) та самих Чернівцях (42). Наразі лабораторно та клінічно підтверджено – 107 випадків, інші випадки епідеміологічно пов’язані, проводиться їх тестування у вірусологічній лабораторії. Виокремлено 7 осередків, де хвороба поширилася найбільше.

Також у лабораторному центрі підкреслюють, що серед захворілих не щеплених проти кору та тих, хто отримав тільки одну дозу вакцини - 75 відсотків. У п'яти хворих зареєстровано ускладнення – пневмонії. Випадків серед вагітних та летальних не зареєстровано.

Для локалізації та ліквідації спалахів проводиться екстрена вакцинація контактних, медичний нагляд за ними, санітарно-гігієнічні заходи в дитячих організованих колективах.