Події
27 листопада 2017
Може сидіти: росіяни не знайшли у Павла Гриба тяжких захворювань
Тетяна Москалькова стверджує, що стан здоров'я незаконно заарештованого в Росії українця Павла Гриба задовільний і він отримує призначене лікування.
news-image
Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова стверджує, що стан здоров'я незаконно заарештованого в Росії українця Павла Гриба задовільний і він отримує призначене лікування, пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

Про це Москалькова поінформувала Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерію Лутковську, повідомляє прес-служба українського омбудсмена.

"Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова надіслала Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини інформацію щодо дотримання прав громадянина України Павла Гриба", - зазначається в повідомленні.

Так, згідно з листом Москалькової, у "компетентних органах, які володіють інформацією", її запевнили, що після прибуття до СІЗО-5 Краснодара "Павло Гриб пройшов медичний огляд і був взятий під диспансерний нагляд за наявними хронічними захворюваннями".

Крім того, за даними російського омбудсмена, 18 вересня 2017 року в Краснодарській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Павло Гриб пройшов обстеження щодо наявності у нього тяжкого захворювання, включеного до переліку тяжких захворювань, які є перепоною для тримання під вартою підозрюваних або обвинувачених у скоєнні злочину осіб, що передбачено законодавством РФ. 

"Наявність такого захворювання лікарською комісією у нього не було встановлено", - зазначила Москалькова.

Читайте також:Московський суд продовжив арешт Сущенку ще на два місяці