Війна
28 листопада 2017
Доба в зоні АТО: бойовики 22 рази обстрілювали позиції ЗСУ, поранено одного бійця
У відповідь на провокації бойовиків українські військовослужбовці 13 разів придушували вогневу активність противника зі зброї, не забороненої мінськими домовленостями.
news-image

В зоні проведення антитерористичної операції незаконні збройні формування 22 рази обстрілювали опорні пункти Збройних Сил України, застосовуючи міномети різних калібрів. Внаслідок обстрілу ворога один боєць ЗСУ поранений, йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці в Facebook, пише «Є!» з посиланням на 112.

У відповідь на провокації бойовиків українські військовослужбовці 13 разів придушували вогневу активність противника зі зброї, не забороненої мінськими домовленостями.

В цілому, у порівнянні з минулою добою, кількість ворожих збройних провокацій зросла, відзначають у штабі.

Так, на Луганському напрямку ворог з мінометів біля Лозового, Трьохізбенки і Кримського випустив близько двох десятків мін. Підступи до ряду населених пунктів ворог обстрілював з піхотного озброєння. Зокрема, з гранатометів різних типів обстріляв захисників Луганського, Лобачового, Лопаскіно, а зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів - захисників Малинового, Майського, Новоолександрівки і Станиці Луганської.

На Донецькому напрямку основна вогнева активність противника була зосереджена на Приазов'ї. Тут бойовики неодноразово обстрілювали з гранатометів і стрілецької зброї захисників Водяного і Гнутово, а біля Павлополя вели вогонь з 120-мм мінометів й озброєння БМП.

Також прицільні обстріл з легкого піхотного озброєння і великокаліберних кулеметів учасники НВФ здійснювали по опорним пунктам неподалік Мар'їнки і Красногорівки.

Крім того, позиції українських військ в передмісті Авдіївки і на підступах до Кам'янці ворог обстрілював з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Раніше повідомлялося про те, що у справі про збитий Іл-76 суд відмовив генералу Назарову у проведенні повторної судової експертизи.