Світ
28 листопада 2017
У Німеччині пенсіонера оштрафували на 35 євро за кілька хвилин відпочинку на зупинці
Літній чоловік страждає на деменцію, тому коли вигулював свого собаку, ненадовго присів на зупинці для перепочинку. Пенсіонер просидів там 8 хвилин.
news-image

У німецькому Дюссельдорфі 85-річному пенсіонеру виписали штраф на 35 євро за те, що він протягом декількох хвилин відпочивав на автобусній зупинці.

Про це з посиланням на Rheinische Post повідомляє «Європейська правда», пише «Є!».

Лист, направлений пенсіонеру, опублікував його знайомий у соцмережі. Він повідомив, що літній чоловік страждає на деменцію, тому коли вигулював свого собаку, ненадовго присів на зупинці для перепочинку. Пенсіонер просидів там 8 хвилин.  

«Ви використовуєте споруду, що належить до системи громадського транспорту, не за призначенням, а як місце для відпочинку», — ідеться у документі, в якому зазначається, що зупинку можуть використовувати тільки ті, хто користується громадським транспортом.

Представниця міської влади повідомила, що поширений у соцмережі документ про штраф справді реальний. Ймовірно, що службовці, які здійснюють контроль за зупинками, могли прийняти чоловіка за безхатченка чи алкоголіка.

У міській владі переконують, що достатньо короткого зустрічного позову, аби штраф було скасовано. 

«Якщо цей чоловік просто потребував відпочинку, то це, звичайно, нормально», — сказала речниця міської адміністрації.

Деменція (лат. dementia — безумство) — синдром стійкого порушення когнітивних функцій у результаті ураження мозку. Частота деменції зростає з віком: від 2 % — у віці до 65 років, до 20 % — у людей 80 років і старше.