Авторизація

Події
28 листопада 2017
У РФ створили сотні тисяч акаунтів в соцмережах для інформоперацій на ЄС та НАТО
Росія почала створення мереж впливу в соціальних медіа ще в 2010-2013 роках, тобто ще до анексії Криму та початку війни на Сході України.
news-image
На засіданні міжпарламентської ради Україна-НАТО було представлено доповідь, у якій міститься аналіз інформаційно-психологічних операції Росії у соціальних медіа, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Росія створила сотні тисяч акаунтів у соціальних мережах, які використовуються для інформаційно-психологічних операцій на країни ЄС та НАТО. Про це йдеться у доповіді української делегації "Російські вибухові інформаційно-психологічні операції в соціальних медіа", яку представили на засіданні міжпарламентської ради Україна-НАТО в Брюсселі, повідомляє депутат Ірина Фриз на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, у доповіді міститься аналіз підривних операцій Росії на території країн НАТО, а також приклади втручання РФ у передвиборчі кампанії в різних країнах, заохочення сепаратизму, виходу з ЄС і НАТО, поширення фейкових новин і впливу на громадську думку.

"Одним з ключових меседжів є: Росія почала створення мереж впливу в соціальних медіа ще в 2010-2013 роках, тобто ще до анексії Криму та початку війни на Сході України. Отже, інформаційно-психологічні операції Росії в країнах Альянсу не пов'язані з політикою Заходу щодо підтримки України", – зазначає Фриз.

Раніше у сюжеті американського телеканалу MSNBC із посиланням на публікацію The Daily Beast повідомили, що спецслужби Росії під час анексії Криму блокували проукраїнських користувачів Facebook, аби домогтися переваги в інформаційному просторі.

Також засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що передасть Конгресу США дані про втручання Російської Федерації  у вибори президента. У соцмережі виявили активність створених Росією фейкових акаунтів для поширення політичної реклами під час президентських виборів президента США. Зокрема, у Facebook повідомили, що за останні два роки близько 470 облікових записів у соцмережі, які ймовірно пов'язані з РФ, витратили 100 тисяч доларів на тисячі оголошень в соцмережі, які рекламують соціальні і політичні повідомлення.

Читайте також:СБУ: Росія планує сфальсифікувати вибори в Україні