Суспільство
28 листопада 2017
Взимку в Україні стартують зйомки фільму Агнєшки Голланд про Голодомор
Зйомки фільму Гарет Джонс про журналіста, який намагався донести світові правду про Голодомор в Україні 1932-1933 років, розпочнуться у лютому 2018 року в Україні.
news-image

Польська кінорежисерка Агнєшка Голланд повідомила, що зйомки фільму "Гарет Джонс" про журналіста, який намагався донести світові правду про Голодомор в Україні 1932-1933 років, розпочнуться у лютому 2018 року в Україні.

"Якщо наші плани нічого не порушить, то розпочнемо зйомки в лютому 2018 року в Україні. Перша дія – це подорож Гарета Джонса в Україну, власне його зіткнення з Голодомором. Після короткої перерви продовжуватимемо зйомки фільму приблизно у квітні в Польщі, а потім у Великій Британії, в основному – у Шотландії. Дуже хочу завершити фільм до кінця 2018 року і вперше його показати в Україні".

 Про це розповіла Агнєшка Голланд в інтерв'ю "Укрінформу", пише «Є!».

Режисерка не готова була назвати дату прем'єри фільму. Роль британського журналіста Гарета Джонса виконає, за її словами, молодий ірландський актор Джек Рейнор. Вона також повідомила, до зйомок у фільмі буде залучено п'ять-шість українських акторів. Зйомки фільму в Україні проходитимуть поблизу Києва, можливо в самому Києві, у Польщі зніматимуть в основному у Кракові та у Верхній Сілезії.

Українці зняли документально-художній фільм "Покликання" про людей, які звільнилися з надокучливої роботи та розпочали власну справу.

Читайте також:Папа Римський згадав у молитві жертв Голодоморів в Україні