Суспільство
28 листопада 2017
У столиці затримали аферистів, які незаконно привласнювали квартири киян, втручаючись у державний реєстр
На рахунку шахраїв 35 фактів, пов'язаних із нерухомим майном.
news-image

У столиці затримали аферистів, які незаконно привласнювали квартири киян, передає «Є!» із посиланням на поліцію Києва.

Зловмисники за підробленими документами несанкціоновано втручалися у державний реєстр, знімали накладені арешти на квартири, які в подальшому перепродавали.

У результаті злочинної оборудки шахраї незаконно заволоділи правом власності на 35-ть квартир.

"Головний фігурант - 38-річний киянин, який притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов'язані з шахрайствами у сфері нерухомого майна. Влітку цього року Шевченківським районним судом столиці йому обрали міру запобіжного заходу у вигляді арешту з правом внесення застави. Сплативши більше одного мільйона гривень застави, правопорушник опинився на свободі та знову взявся за старі афери.

Його 42-річний співучасник - уродженець Луганщини. Він виконував роль власників нерухомості, яку продавав за підробленими документами.

Вчора зловмисники знову намагалися продати чужі квадратні метри добросовісним покупцям. Втім їм на заваді стали київські оперативники", - йдеться в повідомленні поліції.

Встановлено, що фігуранти незаконно втрутилися у державний реєстр нерухомого майна, після чого зняли арешти з двох квартир, розташованих на вулиці Здолбунівській та Героїв Дніпра. Шахраї планували продати це житло та заволодіти коштами в особливо великих розмірах.

На місці затримання у підозрюваних вилучили телефони, гроші, ключі від квартир та підроблені документи на об'єкти нерухомості.

Обом зловмисникам оголосили про підозру та затримали.

Триває слідство для документування злочинних дій вказаних осіб та проводиться перевірка їх причетності до вчинення аналогічних злочинів.

Читайте також: У Чорнобильській зоні на смерть розбився сталкер із Білорусі