Київ
29 листопада 2017
Київрада пропонує парламенту скасувати безкоштовний проїзд для депутатів
Відповідне звернення підтримав 91 депутат.
news-image

Депутати Київської міської ради прийняли рішення звернутися до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо скасування права народних депутатів та депутатів місцевих рад на безоплатний проїзд, передає «Є!» із посиланням на сайт Київміськради.

Зокрема, зазначається, що наразі, відповідно до чинного законодавства, у кошторисі Верховної Ради передбачено видатки кожному народному депутатові для компенсації вартості проїзду територією України. А депутати місцевої ради мають право безплатного проїзду на залізничному, автомобільному і водному транспорті незалежно від форми власності, а також на всіх видах міського пасажирського транспорту (за винятком таксі) на території відповідної ради.

“В умовах сьогодення, в період війни на сході України, депутати Київської міської ради, вважають недоцільним за рахунок державного бюджету України та відповідних місцевих бюджетів забезпечувати народних депутатів та депутатів місцевих рад безоплатним проїздом.

Тому ми пропонуємо внести зміни до чинного законодавства України, скасувавши права народних депутатів та депутатів місцевих рад на безоплатний проїзд”, - зазначила ініціатор відповідного проекту рішення, депутат Київради Алла Шлапак.

Відповідне звернення підтримано 91 депутатом.

Читайте також: Як буде виглядати нова форма українських військових (фото)