Київ
29 листопада 2017
Новорічну ялинку на Софійській площі запалять 19 грудня
Для дітей на Михайлівській площі працюватиме ланцюгова карусель висотою 40 метрів.
news-image

Цього року, як повідомляє прес-служба КМДА, відзначення зимових свят на Софіївській площі триватимуть з 19 грудня 2017. Головну ялинку країни запалять у День Святого Миколая, 19 грудня, пише «Є!» з посиланням на Хмарочос.

Ялинку заввишки 30 метрів привезуть з Івано-Франківської області та прикрасять 3,6 км неонових гірлянд. В рамках проекту «НеоРік на Софії» буде створена інсталяція – амфітеатр під «зоряним небом» з 33 км гірлянд. Нагадаємо, новорічне містечко в Києві оформлять за мотивами творчості Марії Примаченко.

Під час зимових свят відбудеться 12 концертів. Для дітей на Михайлівській площі працюватиме ланцюгова карусель висотою 40 метрів. Фуд-корти будуть розміщені імпровізованими кварталами, і в кожному з яких можна буде скуштувати свої особливі страви. Загалом на свято хочуть витратити 27 мільйонів гривень.

Додамо, що з 1 грудня у Великій Лаврській дзвіниці Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника почне працювати Резиденція Святого Миколая. відвідувачів чекає: дитяче свято «Гостина Святого Миколая», тематичний музейний квест, альтанка бажань, виставка художніх робіт Михайла Гайового «Казкова Лавра» та Галини Дюговської «Ангели небесні», майстер-класи та написання листів з побажаннями Святому Миколаю. Резиденція працюватиме до 29 грудня включно.

Також на час святкування новорічних та різдвяних свят обмежать рух транспорту в центрі столиці. Обмеження руху триватимуть до 31 січня.

Читайте також:Святий Миколай запрошує у свою резиденцію: відкриття 1 грудня