Київ
30 листопада 2017
Кір атакує: різкий спалах захворюваності зафіксували у Києві
Дітям до 18 років щеплення КПК (кір, паротит, краснуха) в Україні роблять безкоштовно.
news-image

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Миколу Поворозника, пише «Є!» з посиланням на Вголос.

«Станом на 23 листопада в столиці зареєстровано 79 випадків захворювання на кір. 63 хворих (в тому числі 52 дитини) були госпіталізовані. Більше 40% мали важку форму захворювання. На щастя, летальних випадків вдається уникати», – повідомив Поворозник.

За даними заступника голови КМДА, з усіх хворих, тільки 3 дитини мали щеплення, які хоч і не вберегли від хвороби, але значно полегшили її перебіг.

«Сьогодні столиця забезпечена вакцинами проти кору в достатній кількості. Тому закликаю киян звернутися до лікаря, проконсультуватися про можливість вакцинації для себе і своїх дітей та робити щеплення, щоб ефективно убезпечитися в період можливого спалаху цієї хвороби», – підкреслив Поворозник.

Також він повідомив, що зробити щеплення можна, попередньо звернувшись до медичного закладу первинної ланки за місцем реєстрації. Дітям до 18 років щеплення КПК (кір, паротит, краснуха) в Україні роблять безкоштовно.

Читайте також:Через відмову від вакцинації 2 тисячі українців захворіли на кір