Суспільство
30 листопада 2017
Тренери і гравці «Шахтаря» закликали не політизувати футбол
За словами воротаря "Шахтаря" Андрія П'ятова, футболісти показують свій патріотизм хорошою грою.
news-image

Футболісти ФК "Шахтар" живуть в Україні і платять податки, і їх не можна звинувачувати у відсутності патріотизму через чиїхось спроби дискредитації. Про це говорили тренер і футболісти клубу на післяматчевій прес-конференції після гри з "Вересом", передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

Так, за словами воротаря "Шахтаря" Андрія П'ятова, футболісти показують свій патріотизм хорошою грою.

"Хтось прикривається патріотизмом, а ми показуємо на футбольному полі, які ми патріоти, щоб нашу країну знали в усьому світі. Як добре або погано ми це робимо, вирішуватимуть тренери та журналісти, які в цьому розбираються. А з приводу патріотизму, у нас кожна людина має свою особисту думку, кому і як допомагати. І ми це робимо", - заявив П'ятов.

Ще один "гірник", півзахисник Тарас Степаненко обурився прагненням супротивників ділити українців на "правильних і неправильних".

"Дивно чути, коли тобі кажуть, що ти не надів футболку і тебе позбавлять громадянства або виженуть з країни. А я є гравцем національної збірної України і співаю гімн з 17 років. А ці хлопці - не знаю, коли співають гімн. Я, як громадянин України, отримуючи зарплату, плачу з неї податки, які йдуть на зарплати військовим, вчителям, лікарям та будівництво доріг. Я, здається, один сплатив більше податків, ніж все "Динамо-Київ". Кожен українець в нашій команді - патріот. Ми любимо свою країну, захищаємо кольори нашої країни і робимо все правильно. Тому не над про через футболки робити нас вигнанцями суспільства", - підкреслив Степаненко.

Підсумовуючи, тренер ФК "Шахтар" Паулу Фонсека закликав опонентів не політизувати футбол.

"У футболі немає політики, немає рас, немає різниці між людьми. Це просто гра, в якій люди розважаються, коли дивляться це видовище. Україна - це європейська країна,"Шахтар" - це європейський клуб. Я думаю, що в футболі, або тут, або в іншому куточку світу, ніколи не повинні залучатися політичні питання. Тому що це те, що об'єднує людей", - резюмував тренер.

Нагадаємо, ФК "Шахтар" звинуватили в тому, що керівництво клубу нібито не дозволило вийти на матч з "Олімпіком" дітям військовослужбовців в патріотичних футболках. 

Як пояснили в клубі, "Шахтар" бере участь тільки в тих акціях, які схвалені Федерацією футболу України і прем'єр-лігою і не погоджується на пропозиції сумнівних організацій. 29 листопада футболісти клубу "Шахтар" разом з дітьми воїнів АТО з різних регіонів України вийшли на поле в футболках з символікою Збройних сил України і написом "Пішаємося. Вітаємо". Ця акція, присвячена Дню збройних сил України 6 грудня, була схвалена Федерацією футболу України, про що ФФУ повідомила клуби офіційним листом за три дні до початку матчу.  

Читайте також: У Черкасах патрульні зняли з вікна самогубцю, який збирався стрибати з 8-го поверху (відео)