Суспільство
1 грудня 2017
Буде колапс: як нові ПДР змінять життя міст
Експерти прогнозують, що нові правила можуть призвести до негативних наслідків.
news-image

З 1 січня в Україні почне діяти обмеження швидкості на дорогах в населених пунктах до 50 км/год. Про це пише «Є!» з посиланням на Автотема.

При цьому, в Раді вже зареєстрований законопроект, який скасовує нинішнє правило – не карати за перевищення до 20 км/год. У разі прийняття документа, вже за їзду 60 км на годину (це плюс 10 км) будуть оштрафувати.

Юристи впевнені, що на всіх трасах цьому слідувати неможливо і на окремих дорогах потрібно вводити додатковий швидкісний режим.

«Ясно, що швидко норма не запрацює, так як для цього потрібно буде ставити додаткові дорожні знаки, а оскільки у нас це не робиться так швидко, то вийде ситуація, схожа з тією, яка склалася з введенням руху по колу, коли багато водіїв не знали, чи то їхати за правилами, чи по знакам», – каже адвокат Андрій Вареник.

Крім того, експерти прогнозують, що нові правила можуть призвести до негативних наслідків.

«Це підгонка нашого законодавства до європейських норм. Але спочатку потрібно зробити такі магістралі і розв’язки, як в Європі. Якщо завдяки швидкості пробки в Києві ще встигають розсмоктуватися, то після прийняття норми буде транспортний колапс», – вважає генеральний директор Асоціації автоімпортерів Олег Назаренко.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів приготував неприємний «сюрприз» водіям-новачкам: нові правила серйозно ускладнили їм життя.