Події
2 лютого 2015
На Харківщині припинено діяльність підпільного цеху з виготовлення горілки
Щоденний обсяг продукції, яку видавав даний цех, сягав більше 30 ящиків підробленого алкоголю сумнівної якості.
news-image

Правоохоронцями Харківщини вилучено підроблені марки акцизного збору, спирт, спиртовмісну рідину, коробки для пакування алкогольних напоїв, етикетки та пляшки. Про це інформує Є | Єдність.інфо із посиланням на прес-службу МВС.

Налагодили «горілчаний бізнес» четверо чоловіків – 40-річний та 29-річний харків’яни та два їх подільника з передмістя 41 та 24 років. Викрили злочинну діяльність зловмисників працівники Управління Державної служби по боротьбі з економічними злочинами спільно зі співробітниками прокуратури Харківської області.

"Досудовим слідством встановлено, що вказані особи організували підпільний цех з незаконного виготовлення алкогольних напоїв відомих вітчизняних торгових марок на території Дергачівського району. За попередньою змовою між собою, вони також здійснювали виготовлення марок акцизного збору, які зберігали в цеху" -йдеться в повідомленні відомства.

В рамках проведення досудового розслідування було здійснено 6 санкціонованих обшуків, у ході яких було вилучено: підроблені марки акцизного збору, верстат для наклеювання імітаційної стрічки на марки, електронні файли із графічним зображенням акцизних марок, кольорові принтери, грошові кошти, близько 1 тони спирту, картонні коробки в розкладеному вигляді для пакування товару, приладдя для розливу спиртової рідини та більше 50 мішків із пустими пляшками вказаних торгових марок.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та ч.2 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні даних злочинів. Максимальне покарання, яке чекає правопорушників - позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.