Суспільство
2 грудня 2017
У російській Раді Федерації стверджують, що Захід готує «кольорову революцію» у РФ за 10–15 років
Російські сенатори побоюються, що протестні виступи молоді можуть перерости в "кольорову революцію".
news-image

Захід готує російську молодь до участі в "кольорової революції", за 10–15 років це загрожує держпереворотом. Такі тези містяться в доповіді комісії Ради Федерації РФ про втручання у внутрішні справи Росії, план якої є у РБК, передає «Є!».

Комісія із захисту державного суверенітету збирається подати доповідь, деякі розділи якої засекречено, у січні 2018 року.

У закритій частині доповіді сенатори розкажуть про ризики іноземного втручання у президентські вибори 2018 року, випливає з плану документа.

Одна із цілей Заходу, на думку авторів документа, – перетворити російську молодь "на інструмент розхитування національних політичних систем, реалізації сценаріїв "кольорових революцій", державного перевороту, соціальної дестабілізації". Іноземні держави прагнуть до формування в Росії "середовища лідерів, здатних за 10–15 років змінити конституційний лад, істотно змінити внутрішню і зовнішню політику на догоду інтересам зовнішніх замовників", ідеться в доповіді.

Головним ініціатором втручання у внутрішні справи Росії названо США, ідеться у плані документа.

Іноземні фізичні та юридичні особи, які загрожували російському держсуверенітету, можуть потрапити до "Чорної книги протиправного втручання у внутрішні справи суверенних держав", яку розробляють сенатори. Книгу, як планують, презентують у середині 2018 року.