Київ
4 грудня 2017
У Києві презентували дослідження про репресії в анексованому Криму
До «Енциклопедії» включили факти катувань, нелюдського поводження, насильницьких зникнень та вбивств, а також політично вмотивованого кримінального та адміністративного переслідування.
news-image

У Києві презентували дослідження «Енциклопедія репресій в Криму з моменту анексії Росією» — добірку фактів з лютого 2014 до 31 жовтня 2017 року.

Про це повідомляє кореспондент Громадського, пише «Є!».

Дослідження підготувала громадська організація «КримSOS». До «Енциклопедії» включили факти катувань, нелюдського поводження, насильницьких зникнень та вбивств, а також політично вмотивованого кримінального та адміністративного переслідування.

Як зазначив на презентації національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, збірка висвітлює далеко не всі випадки репресій, а лише ті, які набули розголосу, адже багато хто з кримчан, що постраждали від дій окупаційної влади, залякані і бояться повідомляти про такі факти.

«Не треба боятися, треба кричати про свавілля Росії на весь світ», — сказав Джемілєв.

За словами співатворки дослідження, членкині команди «КримSOS» Євгенії Андреюк, однією з цілей їхнього моніторингу було довести, що репресії на анексованому Росією півострові не поодинокі, а мають саме системний характер.

Раніше Мустафа Джемілєв заявив, що Росія примусово змінює демографічну ситуацію в анексованому Криму.