Суспільство
5 грудня 2017
«Треба посадити всю вищу ланку борців із корупцією» - Сергій Поярков
Митець не розуміє, чому боротьба із корупцією в країні проводиться вибірково.
news-image

Справжня боротьба із корупцією починається тоді, коли повним складом сідає до в'язниці вся вища ланка борців із корупцією. Бо дуже багато людей, які нібито борються із корупцією, самі нею займаються. Таку думку висловив у кулуарах парламенту художник Сергій Поярков, коментуючи конфлікт, що трапився між НАБУ, СБУ та Генпрокуратурою, передає кореспондент «Є!»

Зокрема, митець звернув увагу на вибірковість боротьби із корупцією в країні.

"Візьміть нардепа Лещенка. Людина, яка витратила мільйон, а за все життя заробила двісті тисяч, чомусь бореться із корупцією. Це смішно. Проте НАБУ не бачить проблем у Лещенка, а бачить їх, наприклад, у Мартиненка, або у сина Авакова. Не можна із корупцією боротися за принципом "тут бачу, а тут - не бачу". Не можна корупцію десь бачити, а десь не бачити. А якщо так відбувається, то це означає, що це робиться за гроші, за "чорну готівку". Іншого пояснення не існує", - вважає художник.

На його думку, якщо почати саджати за ґрати топ-корупціонерів, то їх наступники вже замисляться щодо наслідків корупційних дій.

"Корупціонери є в НАБУ, СБУ, Кабміні, прокуратурі, міліції, парламенті. Вони є всюди та їх треба почати відправляти до в'язниці.

Боротьба з корупцією - це не бізнес, а боротьба із корупцією. А коли вона перетворюється на бізнес або засіб політичного тиску - то це не боротьба, а політична проституція. Боротьба із корупцією - це коли всі рівні, і всі корупціонери отримують по зубах", - висловився Сергій Поярков.

Читайте також: У дитинстві я вірив, що у всіх пам’ятниках Леніну є шматочки Леніна – Сергій Поярков