Події
5 грудня 2017
ГПУ оголосила підозру двом працівникам НАБУ
Антикорупційне бюро вчергове заявило про тиск.
news-image

Сьогодні, 5 грудня, Генпрокуратура повідомила про підозри двом співробітникам Національного антикорупційного бюро. Про це повідомляє прес-служба НАБУ, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Зазначається, що підозри повідомив заступник Луценка Юрій Столярчук. Ще одному затриманому детективу під прикриттям підозру оголосили 30 листопада.

"ГПУ інкримінує працівникам НАБУ злочини, передбачені двома статтями Кримінального кодексу України: надання неправомірної вигоди службовій особі (ст. 369) та провокацію підкупу (ст. 370)", - йдеться у повідомленні Бюро.

НАБУ наголосило, що "провокації" хабаря у діях своїх співробітників не вбачають, адже чиновниця Державної міграційної служби сама "неодноразово озвучувала вимогу щодо отримання "заохочення" у сумі 30 тисяч доларів США". А передача хабаря здійснювалась співробітниками НАБУ на підставі постанови прокурора САП про контроль над вчиненням злочину.

"Відтак склад правопорушення у такому випадку відсутній", - наголошується у повідомленні.

Антикорупційне бюро вчергове заявило про тиск, навмисний зрив їхніх операцій іншими органами та блокування подальших розслідувань щодо топ-корупціонерів.

Нагадаємо, 29 листопада стало відомо про затримання агента НАБУ співробітниками СБУ, які отримали відповідний дозвіл від ГПУ. Йдеться про передачу 15 тисяч доларів Діні Пімаховій, першій заступниці голови Державної міграційної служби. У ДМС заявили, що "впродовж декількох місяців агент НАБУ, син колишнього народного депутата від Партії регіонів Юрія Боярського, виконуючи незаконні вказівки окремих керівників НАБУ, неодноразово намагався спровокувати Діну Пімахову, пропонуючи великі суми хабарів за прийняття нею незаконних рішень щодо легалізації в Україні громадян В'єтнаму та Ірану, яких навіть не існувало в реальності".

У НАБУ дії СБУ та ГПУ назвали "диверсією". Згідно з повідомленням, суть "диверсії" полягає у тому, що посадові особи СБУ, нібито використавши інформацію, яка стала їм відома в процесі виконання службових обов'язків (здійснення прослуховування телефонних номерів в рамках розслідувань НАБУ), "не просто розкрили цю інформації одному з об'єктів негласних слідчих дій, звівши нанівець піврічну роботи детективів НАБУ, а й завербували цю особу для подальшого незаконного тиску та кримінального переслідування працівників Національного бюро". 

Читайте також: ГПУ підготувала та передала голові Нацполіції України Сергію Князєву постанову про оголошення в розшук Міхеіла Саакашвілі
Читайте також: У відкрите море вирушили чотири новозбудовані українські катери (відео)